De basis van ons verhaal is een onuitputtelijke liefde voor en van onze weledele viervoeters.

Wat begon met het bieden van een thuis aan James, een rasechte asielganger groeide uit tot een ware passie. De blik van dankbaarheid, weerspiegeld in zijn fonkelende ogen, toen we hem meenamen naar huis trof ons diep. James schonk ons alles, maar bovenal begrip, vriendschap en onvoorwaardelijke trouw. Veel te vroeg is onze bondgenoot van ons heengegaan.

Ongetwijfeld is hij de aanzet tot de realisatie van onze droom, van de droom van elke hond: DOG’S DREAM. James liet ons kennismaken met de waarde van een hondenschool en het belang van een juiste en adequate opvoeding. Zonder James bleef het ijzig stil, we misten zijn enthousiasme, zijn begroetingen,… en na een tijdje durfden we terug denken aan een nieuwe hond. Ontelbare boeken over rashonden werden uitgepluisd en na heel wat wikken en wegen opteerden we voor Jason, een flatcoated retriever.

 

 

Een heel lieve, zachtaardige en ietwat teruggetrokken hond. Jason kwam ons gezin vervolledigen toen hij 7 maanden oud was. Een hele aanpassing voor de arme stakkerd die zijn nestverwanten had verlaten. Hij hield niet van strelen en aaien en blaffen deed hij nooit.

 

 

We maakten ons zorgen en ontdekten dat hij een speelkameraadje miste. Toen kwam Xanthos, een Grote Zwitserse Sennenhond, bij ons. Jason groeide uit tot een liefdevolle vader en bloeide helemaal open. Nu komt hij spontaan om een ‘aaike’ vragen.

 

 

 

 

Xanthos is een echte werker en de bovenste beste bewaker. Als hij zijn speciaal op maat ontworpen hondenkar mag trekken, geniet hij als geen ander. Fier en trots paradeert hij overal rond.

 

 

 

 

Op aanraden van kenners trokken we naar schoonheidswedstrijden en leerden op die manier alweer een ander aspect kennen. We hoeven waarschijnlijk niet uit te leggen hoe trots we waren met het behalen van de eerste bekers…En op shows komt men alle rassen tegen. We bleven kijken, observeren, uitleg vragen,… en ons hart werd vertederd door de Berner Sennenhond.

Zo kwam Yorcki in ons leven. Een echte lieverd. Hij verovert eenieders hart en zorgt voor zijn nageslacht. Zo leerden we wat fokken is; en hoe moeilijk, maar ook hoe boeiend dit alles is.

 

 

 

 

Onze oorspronkelijke woonplaats werd veel te klein en we keken uit naar een geschikte droomplaats. Die hebben we gevonden te Deinze, veel natuur en ruimte om naar hartelust te ravotten.

   

De bestaande bebouwing werd volledig gesloopt. Een nieuwbouw ten dienste van onze dierbare viervoeters, werd opgericht; voorzien van alle comfort. Dog’s Dream wordt realiteit.

Onze eerste fokteef is reeds bij ons aangekomen. Het werd een Berner Sennenhond, Bangga. Een speelse pup met een enthousiast karakter. We zijn er van overtuigd dat ze een trotse moeder zal worden en dat ze een nieuw elan zal geven aan de start van onze nieuwe kennel. Het lot besliste er anders over en moesten haar al vroeg missen. Wij bleven maar verder zoeken en kwamen in contact met de Perro De Agua Español of spaanse waterhond. Al vlug bleek dat deze veelzijdige, leergierige, kindvriendelijke knuffelbeer die dan nog geen haar verliest de rashond bij uitstek is voor vele gezinnen.