Over ons

Onuitputtelijke liefde voor weledele viervoeters

De basis van ons verhaal is een onuitputtelijke liefde voor en van onze weledele viervoeters.

Titel Tijdlijn

Lorem ipsum subtitel

Wat begon met het bieden van een thuis aan James, een rasechte asielganger groeide uit tot een ware passie.

De blik van dankbaarheid, weerspiegeld in zijn fonkelende ogen, toen we hem meenamen naar huis trof ons diep. James schonk ons alles, maar bovenal begrip, vriendschap en onvoorwaardelijke trouw. Veel te vroeg is onze bondgenoot van ons heengegaan.

Ongetwijfeld is hij de aanzet tot de realisatie van onze droom, van de droom van elke hond: DOG’S DREAM. James liet ons kennismaken met de waarde van een hondenschool en het belang van een juiste en adequate opvoeding. Zonder James bleef het ijzig stil, we misten zijn enthousiasme, zijn begroetingen,… en na een tijdje durfden we terug denken aan een nieuwe hond. Ontelbare boeken over rashonden werden uitgepluisd en na heel wat wikken en wegen opteerden we voor Jason, een flatcoated retriever.

Titel Tijdlijn

Lorem ipsum subtitel

Een heel lieve, zachtaardige en ietwat teruggetrokken hond. Jason kwam ons gezin vervolledigen toen hij 7 maanden oud was. Een hele aanpassing voor de arme stakkerd die zijn nestverwanten had verlaten. Hij hield niet van strelen en aaien en blaffen deed hij nooit.

Titel Tijdlijn

Lorem ipsum subtitel

We maakten ons zorgen en ontdekten dat hij een speelkameraadje miste. Toen kwam Xanthos, een Grote Zwitserse Sennenhond, bij ons. Jason groeide uit tot een liefdevolle vader en bloeide helemaal open. Nu komt hij spontaan om een ‘aaike’ vragen.

Titel Tijdlijn

Lorem ipsum subtitel

Xanthos is een echte werker en de bovenste beste bewaker. Als hij zijn speciaal op maat ontworpen hondenkar mag trekken, geniet hij als geen ander. Fier en trots paradeert hij overal rond.

Op aanraden van kenners trokken we naar schoonheidswedstrijden en leerden op die manier alweer een ander aspect kennen. We hoeven waarschijnlijk niet uit te leggen hoe trots we waren met het behalen van de eerste bekers…En op shows komt men alle rassen tegen. We bleven kijken, observeren, uitleg vragen,… en ons hart werd vertederd door de Berner Sennenhond.

Titel Tijdlijn

Lorem ipsum subtitel

Zo kwam Yorcki in ons leven. Een echte lieverd. Hij verovert eenieders hart en zorgt voor zijn nageslacht. Zo leerden we wat fokken is; en hoe moeilijk, maar ook hoe boeiend dit alles is.
Titel Tijdlijn

Lorem ipsum subtitel

Onze oorspronkelijke woonplaats werd veel te klein en we keken uit naar een geschikte droomplaats. Die hebben we gevonden te Deinze, veel natuur en ruimte om naar hartelust te ravotten.

De bestaande bebouwing werd volledig gesloopt. Een nieuwbouw ten dienste van onze dierbare viervoeters, werd opgericht; voorzien van alle comfort. Dog’s Dream wordt realiteit.

Titel Tijdlijn

Lorem ipsum subtitel

Onze eerste fokteef is reeds bij ons aangekomen. Het werd een Berner Sennenhond, Bangga. Een speelse pup met een enthousiast karakter. We zijn er van overtuigd dat ze een trotse moeder zal worden en dat ze een nieuw elan zal geven aan de start van onze nieuwe kennel. Het lot besliste er anders over en moesten haar al vroeg missen. Wij bleven maar verder zoeken en kwamen in contact met de Perro De Agua Español of spaanse waterhond. Al vlug bleek dat deze veelzijdige, leergierige, kindvriendelijke knuffelbeer die dan nog geen haar verliest de rashond bij uitstek is voor vele gezinnen.

Titel Tijdlijn

Lorem ipsum subtitel

In 2003 zijn wij Urky een drachtige teef gaan halen uit de kennel de Ubrique in Spanje. Waaruit Donna en Dunia onze kennel kwamen verrijken. Samen met Cara een Belgische pup, Suka en Torro uit de kennel de Ubrique legden de basis van onze Kennel.

Al vlug zagen wij de succes formule en breiden wij uit. Een Kopij van de Kennel de Ubrique kon alleen maar verbetering brengen, en Meiline kwam als drachtige teef in 2007 onze kennel vervoegen.

In 2011 behaalden wij ons eerste grote succes Gorbo of Dog’s Dream werd in Parijs wereld kampioen. zo groeide de kennel tot 29 fokdieren met meerdere dagwinnaars en grote kampioenen.

 

Titel Tijdlijn

Lorem ipsum subtitel

In 2020 werd het tijd om het wat rustiger aan te doen. Zo namen wij de beslissing om het fokken nog verder te zetten als particulier en stelden de eigendom in Deinze te koop waar tot op heden nog geen ernstige kandidaat koper zich heeft aangeboden.

Ondertussen zijn wij een nieuwe verblijfplaats voor de perros aan het uitbouwen in een bosrijke omgeving waar rust en natuur een zijn. Voor zij die nieuwsgierig zijn het word de kempen.